Skjervøyguts_240x236

22 kamper

Til neste sesong møter vi motstandere som Skognes, Nordreisa, Lokomotiv Tromsø, Ishavsbyen osv.. Hadde vært mer gøyalt med nye lag som Hammerfest, Bossekopp, og gamle kjente som Fløya og Lyngen Karnes. Men klubben og A-laget må ned i 4.divisjon. Etter en sesong med mange nye spillere og mange unge som måtte bære fram laget, ble det til slutt veldig tungt. De siste kampene hadde vi mer enn nok med å stille 11 mann til kampene. For meg som trener, for spillerne, for styret og for de mest ivrige supportene har nok sesongen ikke utaret seg som forventet.

7 kamper vunnet: Sesongen åpnet på best mulig måte med 1-3 seier borte mot hardtsatsende Finnsnes. Men etter denne kampen måtte vi vente til Juni før neste seier kom hjemme mot Ishavsbyen. Før vårsesongen var over hadde vi 3 hjemmekamper på rad. Motstanderne var TIL3 ,Senja2 og Finnsnes. De to første kampene ga oss 6 poeng og mye selvtillit. 6 flotte scoringer og spesielt 1.omgang mot Senja2 var vi gode. Årets siste hjemmekamp ble spilt under nydelig forhold med høstsol og vindstille. Motstander var Laksvatn, en kamp som ikke var god spillemessig men vi klarte å avgjøre kampen på en dødball. Dødballene har variert men har også gitt oss flest scoringer i år. (statistikk lenger ned på siden) Etter denne kampen ventet 3 bortekamper. Fløya borte som kjempet om 2.plassen, ikke mange som forventet seier. Vi møtte opp med 11 mann og fikk etterhvert Bjørn Danielsen med som eneste innbytter. Dødballer og overganger var fokus før kampen. 2 mål på dødballer og 1 mål på overgang, i tillegg la guttene ned en enorm innsats. Denne kampen + borte mot Finnsnes var årets høydepunkter for laget som helhet. Den siste og 7.seieren kom på nye Alfheim. Etter å ha ligget under 3-1 vant vi 3-4.

3 uavgjorte: Hjemme mot Salangen, borte mot Laksvatn og borte mot TUIL2.  Salangen kampen var årets første kamp der vi skulle ut å styre kampen. Men vi blir straffet for personlige feil og ligger under 0-2. Derfor fornøyd med opphenting og poengdeling, spesielt når utligningen kommer 6 minutter på overtid. Borte mot Laksvatn og TUIL2 mistet vi 4 poeng. Disse 2 kampene plager meg enda som trener.

øyvind n_cropped_88x123

12 tap: Altfor mange tap. 6 tap hjemme og 6 borte. Hjemmekampene først: Med en hjemmestatistikk som viser 4  1  6  17-22 i mål kan man ikke være fornøyd. Skarpkampen ble det tap 0-1, der vi burde fått med oss 1 poeng etter å ha spilt helt jevnt med avdelingsvinneren. Fløya ble det tap 1-3. Litt merkelig kamp der vi presterer en veldig god 1.omgang og har klart flest sjanser men klarer ikke å putte ballen i mål på alle de sjansene.

Hjemmekampen mot Finnsnes var merkelig. Finnsnes spilte i en 5-3-2 formasjon og med to Skjervøyværinger sentralt i hver sin ende av banen, Spesielt Svenn Johansen var stor i forsvaret som en slags 3.midtstopper. Finnsnes hadde 3 sjanser og scorte på 2. Helt lovlig i fotball ! De siste 15 minuttene av denne kampen kjørte vi fullstendig over et mer og mer defensivt midt troms lag men vi klarte kun å svare en gang. Burde nok fått 1 poeng men vi blir snytt for et soleklart straffespark på overtid når Ronny Olsen blir dyttet/dradd i feltet på en corner. Lyngen Karnes hjemme var vi lite folk å var nødt å "låne" Ole Johan Henriksen til kampen. Etter en utrolig god 1.omg der vi har LK i kne, skaper mange sjanser og spiller utrolig godt. 2.omg bytter helt karakter og vi taper surt 0-5. Det siste taper får vi mot TUIL2   2-3. Der vi spiller godt første 30 minuttene og bør egentlig punktere kampen i denne perioden.   På bortebane har vi gått på mange stygge smeller som LK 9-1, Skarp 8-1,  BOIF 5-1 og Isbyen 7-2. Fire kamper der vi slipper inn 29 mål......Salangen borte levde sitt eget liv på 2-2 men vi taper til slutt 4-2, der de scorer de to siste på slutten. En kamp vi kunne ha safet inn til 1 poeng, men vi var avhengig av 3. Siste tapet kom som kjent i årets siste kamp mot Senja2.

Tallene for bortekampene taler for seg selv: 3 2 6 22-44 av disse 44 målene i mot kom 29 av de i 4 kamper, altså 66%. De andre kampene er baklengsene: 1 2 1 1 4 3 3 de kampene med 1 og 2 baklengs er godkjent. Men i de andre kampene blir det vanskelig å plukke poeng. Det eneste unntaket var bortekampen mot TIL3 3-4 seier. Hva ligger så bak alle disse tallene, se neste avsnitt.
sik-logo[1]w_100x110

Statistikk kamper

Kampene

Hvem har scort mål for SIK denne sesongen: Øyvind 11, Hans Chr og Hans G  4, Kim og Truls 3, Asgeir, Mikael, Ronny og Andreas 2, Martin, Ørjan, Magnus, Espen, Lars P og Christer 1 mål hver.

Assistkongene er Truls med 6 og Øyvind med 5 assister.

Gule kort: Melo 4, Øyvind, Martin og Magnus 3, Steve, Espen, Hans Chr 2, Hans G, Kim, Mikael, Andreas og Bjørn D 1 gult.

Årets spiller

• Som trener støtter jeg Framtid i Nord sin vurdering og trekker fram Øyvind Nilsen med 11 scoringer, 5 assister og god innsats under kampene.

Kim Fredrik

Statistikk treninger

Treninger: Som nevnt har ikke treningsarbeidet vært godt nok gjennom hele sesongen. Hvis vi tar hele oppkjøringa med viser treningsoppmøte et gjennomsnitt på 75 %. Hvis vi tar bort oppkjøringa og bare ser på treningsarbeidet mellom seriekampene viser det et gjennomsnitt på 69% oppmøte. Både i Tromsø og på Skjervøy har det variert altfor mye. Som trenere er det ikke lett å gjennomføre alt man har planlagt når så mange velger bort treningsarbeidet. Med 2 små treningsgrupper på hver sin plass er man avhengig av at flere bidra og møter opp på treningene. Dette gjelder ikke alle, det finnes unntak. I treningsgruppa har vi 6 spillere som kan slå seg sjøl på brystet og være stolt av treningsoppmøte. Disse 6 bidra også i selve treningsarbeidet,med at de kommer på trening for å bli bedre fotballspillere. Hva har vi trent på og hva har vi brukt mest tid på gjennom hele sesongen?